26 Avril 2018

MYOC praat met de pers !

Op 24 april, hebben we onze persdossier naar de pers gestuurd ! Hier vind je een kort overzicht van wat we daarin hebben gezegd :

Wie zijn we ?


Ons team bestaat uit 11 Belgische jongeren die, na hun eerste keer gestemd te hebben tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, tot de conclusie zijn gekomen dat hun stemmen onvoldoende doordacht en geïnformeerd waren.


 


MYOC, wat is dat ?


MYOC staat voor Make Your Own Choice, vertaald als "Maak je eigen keuze". Het onafhankelijke en onpartijdige platform is erop gericht om de burgers alle nodige informatie te verschaffen om een bewuste keuze te kunnen maken in de aanloop naar de volgende verkiezingen.


Het belang van een dergelijk project


We stelden vast dat de affiches en flyers die worden uitgedeeld de burgers niet in staat stellen om een doordachte en geïnformeerde keuze te maken. Daarnaast verliezen jongeren ook hun belangstelling voor de verkiezingen en de politiek in het algemeen, wat zich kan uiten in stemonthoudingen.


MYOC wil terug nieuw leven blazen in de representatieve democratie en de interesse doen heropleven ! We willen ons terug tot de discussie ten gronde en de programma's van de kandidaten richten.


Het platform past perfect in zijn tijdsgeest en is intuïtief in gebruik. Op die manier wordt het mogelijk om een jonge en sterk geconnecteerde generatie te bereiken.


Hoe het platform Make Your Own Choice te gebruiken?


Een groot voordeel van ons initiatief is dat ons platform makkelijk te gebruiken en toegankelijk is :


a) Om een zekere financiële levensvatbaarheid te hebben zonder advertentieruimtes of privégegevens van gebruikers te verkopen, is de inschrijving betalend voor alle kandidaten ouder dan 30 jaar. De het inschrijvingsgeld bedraagt maximaal 7,5 EUR per kandidaat. Na hun inschrijving kunnen kandidaten hun eigen profiel ontwikkelen en hun programma's en belangrijke maatregelen presenteren. Dit kan per thema.b) Voor burgers is het gebruik van het platform gratis. Zij kunnen gewoon de naam of postcode van hun gemeente ingeven en vervolgens alle informatie bekijken en vergelijken. Ze kunnen ook hun favoriete maatregelen liken en voorstellen indienen.


Ons ultieme doel


Met MYOC bevorderen we de interactie en deelname van de kiezers aan het democratisch proces. We proberen de steeds groter wordende kloof tussen de burgers en hun vertegenwoordigers te verkleinen alsook de zichtbaarheid en transparantie van de politieke ideeën te verbeteren.


 

Thelma Raes, Community Manager

Partager

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin